De vernieuwde interface van Firefox leunt sterk op de grafische mogelijkheden van de Aero-interface in Windows Vista en 7, die onder meer doorschijnende vensters en vensterranden biedt. De navigatie-elementen van Firefox vallen dan minder op, wat de aandacht van de gebruiker dus meer op de getoonde webcontent moet richten.

Verkennen

Het zijn geen daadwerkelijke screenshots van de nieuwe browserversie, maar slechts 'mockups'. De ontwikkelaars verkennen hiermee de diverse opties voor de nieuwe interface, benadrukken zij. Mozilla-ontwikkelaar Mike Beltzner laat weten dat de volgende Firefox-versie uitkomt "rond dezelfde tijd als de datum voor algemene beschikbaarheid van Windows 7". Die nieuwe Windows-versie komt op 22 oktober uit.

Beltzner spreekt echter van versie 3.6, terwijl Mozilla elders weer plannen en ontwerpen toont voor 3.7, die volgens die Mozilla-wikipagina volgt op de huidige versie 3.5. Daar wordt zelfs al voorzichtig gekeken naar versie 4.0.

Eerder was er nog een versie 3.6 gepland voor begin 2010. Dat zogenoemde Firefox.next moest vooral prestatieverbetering en een hogere mate van aanpasbaarheid brengen. De plannen voor die update, waaronder ook betere aansluiting op de Aero-interface van Windows Vista en 7, zijn nu grotendeels opgenomen in de ontwikkeldoelen voor 3.7. Die versie moet dus eind oktober dit jaar uitkomen.

Mac-uiterlijk

De Amerikaanse nieuwssite Cnet heeft een screenshot-overzicht gemaakt van de Firefox-interface van opeenvolgende versies, op Mac en Windows. Daarbij is al zichtbaar dat de OS X-interface met minder zichtbare knoppen en opties toekan. De aankomende herziening van Firefox' uiterlijk lijkt dan ook vooral een algemene toepassing van de interface op Macs.