Chris Beard moet gaan zorgen voor rust binnen de burelen van Mozilla. De Firefox-maker meldt dat Beard de juiste man voor het juiste moment is. Zeker is dat hij Mozilla goed kent. Beard was jarenlang actief als Chief Marketing Officer (CMO) voor de organisatie, waarbij hij onder meer betrokken was bij de introductie van Firefox 1.0 in 2004 en het vorig jaar onthulde Firefox OS.

Interim-CEO Beard maakt naar verluidt ook een goede kans om als definitieve CEO te worden aangesteld, nadat eerst het grotendeels opgestapte bestuur weer is aangevuld. Dat geldt niet meer voor zijn voorganger Brendan Eich.

Donaties in opspraak

Die kwam begin deze maand in opspraak toen bleek dat hij in 2008 twee keer 500 dollar had overgemaakt naar de activistische site ProtectMarriage.com, een groepering bedoeld om het homohuwelijk in de staat van Californië tegen te houden.

In 2012 kwamen de donaties van de destijds CTO Eich al aan het licht, maar hier maakte niemand zich druk om, totdat hij tot CEO werd benoemd. Mozilla-werknemers uitten daarop hun onvrede, waarna het balletje ging rollen. Eich was slechts 11 dagen actief als Mozilla-baas.