"Bij Mozilla denken wij de laatste tijd veel na over hoe we de desktop en het internet moeten laten samensmelten. Dit willen we doen door verdere integratie van de browser met online diensten", schrijft Beard op zijn blog. "En over hoe die diensten zouden kunnen bijdragen aan het verrijken van de gebruikerservaring, toename van controle over persoonlijke informatie en het bieden van kansen aan ontwikkelaars om innovatieve online ervaringen te bouwen."

Beard zou het bijvoorbeeld mogelijk willen maken data van gebruikersprofielen te synchroniseren tussen verschillende computers. Ook het maken van nieuwe applicaties die in contact staan met diverse sociale netwerken behoort tot de mogelijkheden.

'Een idee'

Beard geeft zelf aan dat het nog maar 'een idee' is. De bekende blogger Om Malik linkte echter naar een testsite, die Mozilla inmiddels heeft geblokkeerd.

Beard hij heeft wel al een lijstje gemaakt van belangrijke aandachtspunten. Mozilla wil graag:

- een basisset van optionele services aanbieden

- garanderen dat iedereen eenvoudig zijn eigen services kan opzetten met applicaties die zijn gebaseerd op open standaarden

- gebruikers de mogelijkheid geven om hun online ervaring helemaal naar hun eigen hand te zetten, inclusief hoe de data precies gedeeld wordt met familie, vrienden en derden

- de individuele privacy beschermen (bijvoorbeeld door gegevens altijd versleuteld te verzenden met de mogelijkheid toegangsrechten naar eigen keus te verdelen)

- gebruik maken van bestaande open standaarden, en indien nodig nieuwe standaarden ontwikkelen

- een flexibele, uitbreidbare architectuur bouwen zoals Firefox nu heeft.