"Om jouw rechten te beschermen, hebben we je hulp nodig", staat er in een oproep aan de leden van MP3.com. "Elke keer dat iemand zijn CD's toevoegt aan onze database groeit onze machtpositie ten opzichte van de platenmaatschappijen. Als iedereen tien vrienden vertelt over My.MP3.com hebben we een leger van muziekfans om de goede zaak te verdedigen."

De muziekindustrie, verenigd in de Recording Industry Association of America (RIAA), heeft MP3.com twee weken geleden voor de rechter gedaagd. De organsiatie vindt dat de database van My.MP3.com bestaat uit 45.000 illegaal gekopieerde CD's.

De platenbonzen eisen een schadevergoeding die kan oplopen tot 67,5 miljard dollar.

De oproep van de MP3-distributiesite betekent een aardige impuls voor het aantal gebruikers van MP3.com. Volgens de site zetten elke dag enkele duizenden mensen hun CD-collectie online. Dit gaat niet via uploaden, maar door speciale software de CD in de drive te laten controleren.Eerdere relevante berichten: Platenmaatschappijen eisen 67,5 miljard van MP3.com (24 januari 2000) MP3.com gaat op de persoonlijke toer (14 januari 2000)