Gebruikers kunnen met Locksync 3.0 muziek uploaden en ook weer terughalen. De programmatuur is aangepast om eenvoudiger drm-vrije muziek te herkennen en aan het kluisje toe te voegen.

"De programmatuur is een opzetje naar het integreren met andere muziekwinkels", zegt Michael Robertson, CEO van MP3Tunes. "Binnenkort koopt een klant muziek en laat deze direct aan de opslag toevoegen. Waar je ook bent, je kunt overal naar de muziek luisteren."

Robertson hoopt met de stap de markt voor muziek zonder beperkingen aantrekkelijker te maken. "Jij moet niet de dupe worden, omdat je legaal muziek koopt", betoogt de voorman tegenover Webwereld.

Robertson begon MP3Tunes als online muziekwinkel en verbouwde de site tot een online opslag voor muziek, maar sloot de winkel nooit echt. De opslag kan dienen als backup, maar is ook bedoeld als een 'jukebox-in-the-sky'. Het bedrijf biedt gratis onbeperkte opslag, maar kent ook betalende klanten. Wie geld voor de dienst overheeft, krijgt een betere bandbreedte bij het afspelen en het bewaren van de collectie.