Robertson werd vorige week al verantwoordelijk gehouden voor het op grote schaal schenden van copyright door het ter ziele gegane MP3tunes. Hij zou blijk hebben gehad van auteursrechtenschendingen door klanten, maar daar volgens de rechter niets aan hebben gedaan .

De rechtszaak werd aangespannen door voormalige onderdelen van het platenlabel EMI, dat in 2012 werd opgesplitst. Het bedrag van 41 miljoen is een schatting van een EMI-advocaat, die dit aan Reuters liet weten. Na het weekend moet volgens Reuters het exacte bedrag bekend zijn.

Mogelijk einde aan 7 jaar rechtszaken

MP3tunes was een webdienst waarmee onafhankelijke artiesten hun muziek konden slijten. Mensen konden op MP3tunes ook hun eigen MP3-verzameling kwijt. Deze konden dan eenvoudig met andere gebruikers gedeeld worden, wat tegen het zere been was van de platenindustrie.

MP3tunes bestond van 2005 tot 2008 en moest zijn deuren sluiten als gevolg van een reeks eerdere rechtszaken. Die gingen echter over MP3tunes zelf, deze zaak was aan het adres van Robertson gericht. Het moet een einde maken aan zeven jaar juridisch getrouwtrek. Het is momenteel nog niet bekend of Robertson in hoger beroep gaat.