In de aanklacht staat dat iemand een hacker 15.000 dollar betaalde om informatie te stelen voor de MPAA. 'Het kan ons niet schelen hoe je er aan komt', zou de man gezegd hebben. De hacker zou een voormalig zakenpartner zijn van Torrentspy-medewerker Justin Bunnell.

De hacker zou volgens de tekst van de aanklacht (.pdf-bestand) spijt gekregen hebben van zijn daden. Hij leverde de gevoelige informatie in juli 2005 aan de MPAA, waarna hij de 15.000 dollar op zijn rekening kreeg. Nu zou hij naar het management van Torrentspy gestapt zijn en de wanpraktijken bekend hebben. De verklaring van de man vormt het uitgangspunt van de rechtszaak.

Volgens de hacker was de informatie die hij aan de MPAA leverde 'bijzonder nuttig'. Hij stal onder andere geheime informatie van Torrentspy-servers en van de e-mailaccounts van het management van het bedrijf, zo meldt Ars Technica.

Het gaat om onder meer een Excel-bestand met de inkomsten en uitgaven van Torrentspy in de eerste helft van 2005, screenshots met IP-adressen en andere vertrouwelijke informatie, een overzicht van Torrentspy-servers en rekeningen met bedrijfsinformatie erop. Ten slotte zou de man de MPAA in contact hebben gebracht met een detective die het afval van Torrentspy-medewerkers doorzocht zou hebben.

Ongegrond

De Motion Picture Association of America, MPAA, is zelf verwikkeld in rechtszaken die het aanspande tegen diverse p2p-diensten, waaronder ook Torrentspy, wegens het illegaal aanbieden van beschermd videomateriaal. De organisatie ontkent de beschuldigingen van Torrentspy.com.

Volgens de MPAA is de aanklacht ongegrond en een reactie op de rechtszaak die de filmindustrie tegen Torrentspy aanspande. 'Ze reageren met een ongegronde aanklacht', aldus MPAA-woordvoerder Geraldine Maloney.