Onder meer de site Engadget.com kreeg een brief van Microsoft. Steen des aanstoots is een artikel met informatie over het mobiele besturingssysteem Windows Mobile 2005.

"We vragen u om onmiddellijk stappen te nemen om dit materiaal van uw site te verwijderen", aldus de advocaat van Microsoft. De softwaremaker dreigt met een rechtszaak als Engadget.com geen gevolg geeft aan het verzoek van Microsoft.

Microsoft heeft ook de sites Neowin en Bink gevraagd om informatie te verwijderen. Deze twee sites hebben gehoor gegeven aan het verzoek van Microsoft. "Ik heb een e-mail ontvangen van de internetonderzoeker van Microsoft met het verzoek om het artikel over Windows Mobile 2005 te verwijderen. Dat heb ik gedaan", schrijft Steven Bink van Bink.nu.

"Het is routine voor bedrijven om stappen te nemen om hun intellectueel eigendom te beschermen", stelt Microsoft in een verklaring tegenover Microsoft Watch. "Juridische verzoeken om het verwijderen van dit soort informatie zijn heel gebruikelijk in de industrie."

Volgens Microsoft zijn de afbeeldingen van Windows Mobile 2005 gestolen. Ze zouden illegaal van een Microsoft-server zijn gehaald.

Recent kwam Apple in het nieuws vanwege rechtszaken tegen diverse sites die informatie hadden gepubliceerd over nieuwe, nog niet aangekondigde producten van de computerbouwer.