Het gaat om de energiezuinige Wind mini-desktop en de Wind mini-laptop, die draait op een Intel Atom microprocessor. De Wind mini-desktop is het antwoord van MSI op Eee Box van Asustek die vorige week werd onthuld, en die eveneens draait op de Atom processor van Intel.

De mini-desktop die MSI introduceert is, met een afmeting van 30 bij 26 bij 6,5 cm, drie keer kleiner dan een traditionele systeemkast, en wordt door het bedrijf bestempeld als een energiebesparende computer. Wanneer de desktop op volle kracht draait verbruikt hij slechts 35 Watt, zo'n 14 procent van de 250 Watt die een reguliere desktop verbruikt.

Weinig specs

De desktop mist een ventilator voor de koeling, wat wijst erop wijst dat hij een energiezuinige processor gebruikt. De exacte specificaties zijn echter niet vrijgegeven. MSI heeft alleen losgelaten dat de desktop verbinding kan maken met internet via het 802.11b/g protocol en beschikt over een 160GB harde schijf.

Alleen Windows XP

Met de specs van de Wind mini-laptop is het bedrijf een stuk scheutiger. De laptop, genaamd U100, is voorzien van een 10 inch LCD scherm met LED-backlight, waardoor energie kan worden bespaard, iets waar ook de Intel Atom-processor aan bijdraagt. De mini-laptop kan 6 uur draaien met behulp van een los te bestellen accu, de bijgeleverde accu voorziet 'slechts' in drie uur energie.

In tegenstelling tot de ultraportable pc's zoals de Eee van Asus, draait de mini-laptop van MSI alleen op Windows XP en worden er geen andere opties geboden zoals Linux. De U100 wordt geleverd met een 80 GB harde schijf en 2GB geheugencapaciteit. Evenals de mini-desktop maakt de U100 via Wifi verbinding met internet.

Van zowel de mini-desktop als de mini-laptop zijn nog geen prijzen en verkoopdata beschikbaar gemaakt.