De MSN Search toolbar is een combinatie van de MSN toolbar voor Internet Explorer en het MSN desktopzoekprogramma. Nieuw in de software is onder meer de functie van tabbladen in de browser Internet Explorer.

"De desktop en internet groeien steeds meer naar elkaar toe", constateert Matthijs Sienot, search product manager van MSN. "Met de Search toolbar geven we de internetter een betere desktop-ervaring, kan hij browsen met tabs en heeft hij snel toegang tot alle MSN-diensten." Het gebruik van tabbladen geeft de gebruiker volgens Sienot meer grip op de informatiebronnen.

Bijna twee weken geleden werd al een Amerikaanse bètaversie van de MSN Search toolbar uitgebracht. In Nederland was eerder alleen de MSN toolbar voor IE beschikbaar. Nu is dit vernieuwd en is daar het Nederlandstalige desktopzoekprogramma aan toegevoegd.

Niet alleen is donderdag een Nederlandse versie van de software geïntroduceerd. Ook is een Spaanse, Duitse en Franse versie uitgekomen. Over een maand volgt de introductie van meer landenversies waaronder een Belgische variant.