Dit blijkt uit gegevens die Microsoft heeft over het gebruik van haar instant messagingdienst.

Tussen de 500.000 en 600.000 gebruikers van MSN en Windows Messenger, zijn inmiddels overgestapt naar de bètaversie van Windows Live Messenger, stelt Microsoft.

De acceptatie van de nieuwe instant messaging-cliënt verloopt daarmee zo voorspoedig dat Microsoft afziet van een uitgebreide introductie van het nieuwe product zodra de versie 1.0 er daadwerkelijk is.

Vermoedelijk zal het bedrijf de verwijzingen naar de oudere messenger-software simpelweg van de site verwijderen en alleen nog Windows Live Messenger aanbieden. Een datum wanneer dat gaat gebeuren wilde Microsoft nog niet geven. "Het is een kwestie van enkele weken en zeker geen maanden meer", aldus een woordvoerder.

MSN Messenger is in Nederland de meest gebruikte instant messaging-software. De afgelopen jaren heeft Microsoft meer en meer diensten onder de MSN-titel geplaatst zoals MSN Hotmail voor webmail, MSN Spaces voor weblogging en persoonlijke pagina's en MSN Search als zoekmachine.

Deze zomer gaat het hele MSN-platform over naar Windows Live dat internetdiensten en software gaat leveren voor persoonlijke communicatie via internet.