Microsoft heeft de uitbreiding van de opslagcapaciteit nu officieel aangekondigd. Eerder deze week werd al gespeculeerd over een verruiming van Hotmail tot 25 MB. De huidige opslagcapaciteit van Hotmail-gebruikers is 2 MB.

Vanaf juli zullen wereldwijd alle 170 miljoen gratis Hotmail-accounts worden ge├╝pgraded. Welke landen daarbij als eerste aan de beurt komen, wil Microsoft niet bekendmaken. De mailboxen worden gratis voorzien van antivirussoftware, aldus MSN.

De Hotmail-dienst wordt overigens uitgebreid met een agendafunctie. Bij MSN Calendar kunnen gebruikers een persoonlijke agenda bijhouden, of deze delen met anderen.

Daarnaast blijft de mogelijkheid bestaan om tegen betaling een uitgebreider account te krijgen. Bij dit zogeheten MSN Hotmail Plus-abonnement is de opslagcapaciteit 2 GB. De mailbox kan in dat geval mailtjes met een grootte tot 20 MB verwerken. Dit abonnement gaat in de Verenigde Staten 19,95 dollar per jaar kosten.

De verruiming van Hotmail is het gevolg van de introductie van de gratis maildienst Gmail van Google. Deze dienst, die nog in een testfase verkeert, biedt gebruikers gratis opslagruimte van 1 GB (ongeveer 1000 megabyte). Als reactie daarop kwamen ook Yahoo en Lycos en nu dus MSN met ruimere mailboxen.