Dit zijn slechts twee conclusies die MSN trekt uit zijn online onderzoek onder 26.731 MSN-gebruikers in 22 verschillende landen, waaronder Nederland. MSN vroeg zich af hoe vaak en onder welke omstandigheden mensen surfen op het internet.

Surfen is in de onderzochte landen een alledaagse bezigheid: "De meerderheid van de ondervraagden besteedt meer tijd aan surfen dan aan tandenpoetsen of douchen", stelt MSN. Bijna de helft van de jongeren uit de VS droomt zelfs over het surfen op het net.

Het vinden van liefde, plezier en vriendschap staan aan de top van internetonderwerpen. Van de ondervraagden zegt 1 op de 14 online zijn liefde te hebben gevonden, terwijl 32 procent vrienden vindt op het net.

Het is niet alleen maar hosanna is in het webgebruik; er blijkt veel frustratie te leven. Meer dan de helft van de gebruikers ergert zich aan irrelevante resultaten bij het zoeken en de traagheid van het net. Nederlanders hebben, samen met Italianen en Indiërs, de grootste voldoening tijdens het zoeken.

Enige nutteloze statistieken ter vermaak: Duitsers drinken graag alcohol tijdens het surfen, waar de Britten het liever op een kopje thee houden. Van de Spanjaarden geeft 8 procent de voorkeur aan surfen boven seks. Meer dan de helft van de Britten, Amerikanen, Canadezen en Brazilianen schreeuwt en vloekt tegen hun pc tijdens het surfen. In Nederland is dat slechts 10 procent.

Tot slot: 14 procent van de Italiaanse vrouwen surft het liefst in ondergoed. "Zij zijn dan ook erg vertrouwd met het net", zo concludeert MSN.