Copiepresse heeft MSN België gevraagd te stoppen met het publiceren van artikelen uit een aantal kranten. Volgens Copiepresse, een organisatie die opkomt voor de auteursrechten van Frans- en Duitstalige kranten in België, profiteren zoekmachines onrechtmatig van de kranten door artikelen te publiceren.

Eerder ging Copiepresse al de strijd aan met Google News in België. En met succes. Twee weken geleden werd Google België gedwongen om een vonnis te publiceren waarin de publicatie van Waalse kranten werd verboden. Google is tegen deze uitspraak in beroep gegaan. De zaak komt op 24 november opnieuw voor de rechter.

MSN lijkt meer mee te werken, vertelt Margaret Boribon van Copiepresse. "MSN wil de zaak niet voor de rechter laten komen." De partijen zoeken nog naar een compromis. Copiepresse heeft MSN gevraagd met voorstellen te komen. Tot er een akkoord is heeft MSN de artikelen van sommige Belgische kranten van de site gehaald.

Over de meewerking van Google is Boribon veel minder tevreden. "Sommige kranten die onder Copiepresse vallen, zijn nog steeds in de cache-pagina's van Google te vinden", klaagt Boribon.