De samenwerking met Yes-R past in de plannen die Microsoft met MSNvideo.nl heeft: premium-content met veel aandacht voor lokale artiesten, aangevuld door video's van gebruikers. Met de komst van MSNvideo verdwijnt Soapbox, een initiatief uit 2006 waarbij gebruikers eigen videofilmpjes konden uploaden.

Achteraf moet Soapbox volgens MSNvideo-producer Matthijs Sienot worden gezien als een voorloper waarmee Microsoft zich kon voorbereiden op heikele kwesties zoals auteursrechten en reclame.

MSNvideo.nl moet het voor gebruikers gemakkelijker maken om muziek- en entertainmentvideo's te vinden en met anderen te delen. Gebruikers kunnen afspeellijsten van videoclips maken en deze onder andere via Live Messenger uitwisselen. Een redactie van tien personen zorgt dat gebruikers interessante video's krijgen voorgeschoteld.

Het controleren van de inhoud van aangeleverde videofilmpjes gebeurt handmatig door een moderatieteam dat zich buiten Nederland bevindt. Microsoft zet daarnaast het Audible Magic-filter in, dat ook door MySpace, VideoEgg en andere sites wordt gebruikt om auteursrechtelijk beschermde content te filteren. De user generated video's zijn 30 dagen zichtbaar en blijven daarna nog 90 dagen vindbaar.

Volgens Derk Wagelaar, verantwoordelijk voor de marketing van MSNvideo.nl, is er goed onderzocht wat de doelgroep wil. "Gebruikers willen 'snacks', de filmpjes en video's moeten kort zijn. Wij hebben onderzocht welke functionaliteit nodig is om de content viraal te maken". En wat reclame betreft: "Tachtig procent van de gebruikers zegt daar geen moeite mee hebben, maar we zorgen er wel voor dat ze niet steeds herhalende reclames zien." Over een mobiele versie van MSNvideo wordt nog nagedacht.