Bitcoin is volgens multimiljardair Buffett een luchtkasteel, omdat een manier om transacties uit te voeren volgens hem geen waarde heeft. "Zijn cheques een heleboel geld waard omdat mensen er transacties mee uit kunnen voeren? Of overschrijfkaarten?" De miljardair ziet verder ook geen meerwaarde in Bitcoin als betaalmiddel.

Buffett is zo rijk geworden door gedurende de twintigste eeuw allerlei slimme investeringen te doen, zoals een hoop kranten in de jaren 70 en Coca-Cola in de jaren 80. Nu wordt hij gezien als investeringsgoeroe en daarom is hij door CNBC gevraagd naar zijn visie op de cryptomunt.

'Intrinsieke waarde belachelijk'

"Ik hoop dat Bitcoin een betere manier wordt [om transacties uit te voeren] en als je het maar vaak genoeg herhaalt zal dat het ook worden. Het idee dat [Bitcoin] een of andere grote intrinsieke waarde heeft is in mijn ogen gewoon belachelijk." Die andere investeringsgoeroe, Marc Andreessen, liet meteen op Twitter weten niet verbaasd te zijn over Buffetts visie. "Warren doet al tientallen jaren zijn best om technologie niet te begrijpen."