Dit heeft Peter Lowe, directeur consumentenapplicaties bij Apple, maandag gezegd. "We zijn er druk mee bezig om iTunes Music Store breder ondersteund te krijgen. Dat gaat nog lukken voor het einde van dit jaar."

Vanaf de start van de iTunes Music Store op 28 april is de dienst volgens Apple een ongekend succes. In de eerste maand werden meer dan drie miljoen nummers verkocht, aldus Lowe. Ook de vraag naar de nieuwe iPod zou behoorlijk zijn toegenomen door iTunes. In de eerste week na de introductie van de nieuwe iPod, eind april, zouden er 26.000 stuks over de Amerikaanse toonbank zijn gegaan.

Hoewel er wordt gespeculeerd over een mogelijke lancering van iTunes in Europa, sprak Lowe er met geen woord over. European moeten voor legale mp3'tjes hun heil voorlopig zoeken bij sites als Weblisten of OD2.

"Wij geloven in de eerlijke mens", verklaart Lowe. "Als mensen goede producten voor hun geld krijgen, keus hebben uit een ruim assortiment en snel kunnen downloaden, zullen consumenten liever voor een legale dan een illegale dienst kiezen."

Gebruikers van de iTunes Music Store kunnen voor 99 dollarcent per nummer muziek downloaden (AAC-structuur, 128 kb). Deze bestanden kunnen naar de iPod gekopieerd worden en onbeperkt afgespeeld of op cd's gebrand worden.