Muziekdownloads in het Verenigd Koninkrijk zijn populairder dan ooit. In de laatste week van 2007 werden er maar liefst 2,94 miljoen tracks online verkocht, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde week in 2006.

Het is goed nieuws voor de platenbazen, aangezien het hier om legale downloads gaat. Ook werden er vorig jaar meer dertien procent meer dvd's verkocht vergeleken met een jaar eerder.

Succes te danken aan populaire iPod

Vorig jaar werden er nog 1,47 miljoen downloads verkocht, in 2005 lag dat aantal op 1 miljoen in Groot-Brittannië. Volgens de BPI (de verenigde Britse platenmaatschappijen) moet de oorzaak van de goede verkopen gezocht worden achter het succes van iPods en andere mp3-spelers die afgelopen kerst erg goed verkocht zijn.

Het totaal aantal muziekdownloads in het Verenigd Koninkrijk lag in 2007 op 77,6 miljoen, een kwart hoger dan de 52,5 miljoen van het jaar daarvoor.

De BPI is content met dit aantal: "Hoewel we rekening hielden met een sterke groei, is deze hoger uitgevallen dan we hadden verwacht. We hopen dat de lijn zich zal doortrekken in 2008."

Dvd: blockbusters en animatiefilms

Bij de dvd's deden vooral kaskrakers als Casino Royale, Pirates of the Caribbean en Harry Potter het goed. Ook de animatiefilms Happy Feet en Shrek 3 waren belangrijk voor de stijging in dvd-verkoop.

High defenition doet het redelijk: in 2007 kochten de Britten meer dan 1 miljoen hd-dvd en Blu-ray titels.