Dat stelt de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie NVPI. De organisatie vergeleek de omzetcijfers van het eerste halfjaar van 2006 met de cijfers van dezelfde periode in 2005.

Vorig jaar stelde de NVPI dat de Nederlandse betaalde downloadmarkt achterbleef ten opzichte van de Verenigde Staten. Dat beeld klopt niet meer, stelt de organisatie. "Na een voorzichtige start in 2005 is de verkoop van muziekdownloads in het eerste halfjaar verdubbeld en werden er meer downloads dan fysieke singles verkocht", aldus de NVPI in een verklaring.

De gemiddelde prijs van cd's, dvd's en computerspellen is gedaald, volgens de organisatie. "De gemiddelde prijs die aan de kassa wordt betaald, daalde in 2006 nog verder", aldus de NVPI. "Een cd zakte in prijs naar 12,03 euro. Dat was 12,80. Voor een dvd moest gemiddeld 11,25 euro worden afgerekend. Dat is een daling van 10 procent." Verder stelt de organisatie dat de gemiddelde prijs van een game 31,81 euro is, terwijl daar voorheen 35,50 euro voor moest worden betaald.