Een van de landen waar de IFPI zich op richt is Portugal, waar de verkoop van cd's de laatste vier jaar veertig procent is afgenomen en er sprake is van erg veel p2p-verkeer, vooral onder studenten. In Italië hebben autoriteiten zeventig computers in beslag genomen in de zoektocht naar bewijs van illegale bestandsuitwisseling.

Onder de vele vermeende overtreders bevinden zich verder een Finse houthakker, een Britse postbode, een Tjechische it-manager en een Duitse rechter, zo meldt The New York Times. Volgens de IFPI zijn veel van de verdachten 'mannen tussen de twintig en vijfendertig en ouders die waarschuwingscampagnes en voorlichting hebben genegeerd'.

Het totaal aantal procedures dat de IFPI begon, komt hiermee op 5.500 in achttien landen. De Amerikaanse zusterorganisatie RIAA heeft inmiddels 18.000 rechtszaken aangespannen. Weliswaar nam de verkoop van digitale muziek in 2005 flink toe, maar volgens de IFPI niet genoeg om de voortdurend dalende verkoopcijfers van geluidsdragers te compenseren. De totale verkoop nam drie procent af.