Burgerrechtenorganisatie EFF is bezorgd dat de entertainmentindustrie doordraaft in zijn argumenten tegen verschillende online technologieën. Zo wordt BitTorrent als inherent piraterijstimulerend gezien in een rechtszaak tegen muziekstreamingdienst Aurous die BitTorrent gebruikt om muziek te delen.

Inbreukpleging optimaliseren

Ook VPN-diensten worden als verdacht aangemerkt. "De platenmaatschappijen merken privacyversterkende technologieën aan als verdacht. De klacht vermeldt dat Aurous ingebouwde Virtual Private Network (VPN)-software bevat, wat wordt omschreven als een manier om 'inbreukpleging te optimaliseren'."

Dat is niet ongebruikelijk, erger is dat de klagende partijen willen dat third part-aanbieders worden gedongen de dienst te weren. Dat is een brede omschrijving die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld VPN-aanbieders selectiever moeten zijn aan wie ze diensten aanbieden.

Filterende CDN's

Dat zijn precies de methodes waarom er zoveel protest ontstond tegen SOPA. EFF wijst op een zaak eerder dit jaar waar de rechtenhouders een soortgelijke tactiek hanteerden om CDN Cloudflare te dwingen domeinen te filteren. Daarbij kregen de klagers nul op het rekest van de rechtbank.