Lala.com biedt muziek van Warner aan die alleen rechtstreeks naar een Ipod te downloaden is. De muziek is niet voorzien van drm-beveiliging, maar kan om illegale verspreiding te voorkomen, niet op de harde schijf worden opgeslagen.

De site biedt albums van artiesten als Madonna, Björk en Moby aan. Alle nummers kunnen op de site in streaming formaat beluisterd worden. De site toont geen advertenties en hoopt de licentiekosten voor de gestreamde muziek te kunnen opbrengen door de verkoop van de albums.

"We denken dat we de komende twee jaar 40 miljoen dollar kunnen verliezen", verklaarde oprichter Bill Nguyen in een interview met persbureau Reuters. De licentiekosten lopen in die periode op tot 160 miljoen dollar.

Nguyen verwacht dat 70 procent van de bezoekers alleen komt om gratis naar de muziek te luisteren en dat slechts 30 procent muziek aanschaft. Lala wordt gesteund door Bain Capital en Ignition Corp die al 14 miljoen euro in de site investeerden.

Ipod

Lala is één van de weinige muziekwinkels die zich speciaal op de Ipod richt, door de downloads rechtstreeks naar de mp3-speler van Apple te sturen. Lala-klanten kunnen ook gebruikmaken van Itunes. Volgens IDC-analist Susan Kevorkian biedt het grote aantal Ipod-bezitters Lala een solide basis.

Lala.com is begonnen als uitwisseldienst, waarbij muziekliefhebbers online cd's kunnen aanbieden en uitwisselen. Door middel van de 'want'- en 'have'-knoppen die onder de aangeboden albums staan, kunnen cd's nog altijd uitgewisseld worden tussen Lala-gebruikers.