Bas Groep, het moederbedrijf van MyCom en Vobis, neemt concurrent Dexcom over, dat eigenaar is van Dixons en Dynabyte. Daarmee ontstaat een van de grootste elektronicaketens van Nederland. Volgens beide bedrijven blijven de winkels van Dixons en Dynabyte intact en houden die hun eigen formule. Wel moeten de overgenomen winkels “een extra impuls" krijgen en wordt er meer nadruk gelegd op verkopen via het internet.

De overname heeft wel gevolgen voor het personeel van Dexcom op het hoofdkantoor in Den Bosch. Daar verdwijnen 90 arbeidsplaatsen. De twee bedrijven zeggen in een verklaring dat het die mensen naar nieuw werk wil begeleiden. Het personeel in de winkels blijft hun baan houden. Door de overname krijgt de totale retailtak 230 winkels: 26 bestaande MyCom-vestigingen, 44 van DynaByte en 160 van Dixons.

Betere deals met leveranciers

Wat de gevolgen zijn voor het productaanbod, kon een woordvoerder nog niet vertellen. Bas Groep heeft via zijn dochter Bas Distributie contracten met leveranciers en dat zijn niet per se dezelfde leveranciers als Dexcom heeft. “Maar Bas Group kan nu groter inkopen bij de leveranciers en we nemen aan tegen gunstiger voorwaarden", zegt een woordvoerder.

De overname moet nog wel worden beoordeeld door Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De concurrentiewaakhond gaf eerder deze week wel toestemming aan Vodafone om Belcompany over te nemen. De NMa stelde daaraan wel de voorwaarde dat Vodafone vanaf volgend jaar geen abonnementen aanbiedt van concurrenten KPN en T-Mobile vanuit zijn eigen winkels of die van BelCompany.

KPN en T-Mobile mogen vanuit hun eigen winkels eveneens geen abonnementen aanbieden van Vodafone. De NMa heeft deze opmerkelijke eis gesteld omdat het zo wil voorkomen dat de telco's hun prijsbeleid op elkaar gaan afstemmen.