De 24-jarige Justin Seay heeft een rechtszaak aangespannen tegen de producers van de film 'Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan' en filmmaatschappij Twentieth Century Fox.

Volgens Seay heeft de crew van de film hem verleid tot gedrag waaraan hij zich naar eigen zeggen normaal niet schuldig zou maken. Borat, die in de film een stukje met Seay en zijn vrienden meerijdt, zou Seay hebben aangemoedigd om flink te drinken. Seay eist nu een schadevergoeding wegens de emotionele schade die hij heeft opgelopen. Sinds de film uit is, is hij het mikpunt van spot.

Helaas voor Seay heeft de site The Smoking Gun zijn MySpace-account achterhaald. Daarop noemt Seay 'dronken worden' als één van zijn favoriete bezigheden. Ook Seay's vrienden die berichten hebben achtergelaten op zijn pagina, refereren enkele malen aan zijn voorkeur voor alcoholische versnaperingen.

Maar het zijn de foto's op de MySpace-pagina die Seay bij de rechtbank waarschijnlijk de das om zullen doen. "Het lijkt er op dat Seay maar weinig wordt gefotografeerd als hij geen alcohol in zijn hand heeft", concludeert The Smoking Gun.