Dat schrijft AllThingsD op basis van meerdere bronnen die bekend zijn met de situatie. Tot 50 procent van de 1100 banen staan op de tocht Myspace zelf weigert commentaar.

Het besluit over het exacte aantal ontslagen is volgens AllthingsD nog niet genomen. Myspace-eigenaar News Corp eist grote bezuinigingen bij de site, waarvan de omzet- en bezoekcijfers al lange tijd afnemen.

Mogelijke verkoop

News Corp zou ook de verkoop van Myspace onderzoeken. Volgens AllThingsD zou de spelletjesmaker Zynga, succevol op Facebook, een van de mogelijke kopers van Myspace zijn. Maar aannemelijker lijkt het dat een private equity-partij de site opkoopt.

Zes weken geleden lanceerde Myspace een redesign die meer nadruk moest leggen op entertainmentconsumptie. Sinds kort biedt Myspace ook integratie met Facebook. De site tekende ook een nieuwe overeenkomst met Google rond advertenties op de resultaten van zijn interne zoekmachine.

News Corp

Myspace was ooit een van de populairste sites van de VS, maar is de laatste jaren ingehaald door Facebook. News Corp., van mediamagnaat Rupert Murdoch, kocht MySpace in juli 2005 voor 580 miljoen dollar. Myspace had in 2008 korte tijd ook een kantoor in Nederland, maar de site besloot zijn Nederlandse activiteiten al snel op een lager pitje te zetten.