Bijna een derde van het personeel van netwerksite MySpace moet weg. Dit komt neer op ruim 400 medewerkers. MySpace wil terug naar een 'start up cultuur' en zet 'innovatie, efficiëntie en ondernemerschap centraal', zo rept het bedrijf in een persbericht.

Maar ceo OwenVan Natta, recentelijk aangetreden, windt er geen doekjes om: "Simpel gezegd was ons personeelsbestand te opgeblazen en het hinderde ons om een efficiënt, vlot en teamgeoriënteerd bedrijf te zijn."

Onttroond door Facebook

News Corp, het media-imperium van Rupert Murdoch, kocht MySpace in 2005 voor 580 miljoen dollar. Destijds was MySpace veruit de populairste netwerksite. Maar sindsdien is Facebook wereldwijd al lang en breed MySpace voorbijgestreefd.

Alleen op de thuismarkt Amerika was MySpace nog altijd nummer een qua leden, al liep het verkeer al een tijdje terug. Juist deze week werd bekend dat Facebook nu ook in de VS groter is dan MySpace.

Vorig jaar oktober sloot het Nederlandse kantoor in Amsterdam haar deuren, nog geen jaar na opening. De Benelux-activiteiten werden ondergebracht in Berlijn.