Vorige week uitten de staten Connecticut, Georgia, Idaho, Mississippi, New Hampshire, North Carolina, Ohio en Pennsylvania in een brief hun zorgen over de mogelijkheid dat kinderlokkers de site gebruiken om kinderen te ontmoeten.

In de brief vroegen ze Myspace te vertellen hoeveel mensen zij hebben geregistreerd die kinderen hebben lastiggevallen. Ook willen de staten weten wat Myspace doet om deze mensen te verwijderen.

Myspace heeft nu laten weten dat het ongeveer 7.000 profielen heeft geïdentificeerd, geblokkeerd en verwijderd. In eerste instantie weigerde de website, die in handen is van News Corp, echter om de informatie over te dragen zonder gerechtelijk bevel.

De sociale netwerksite stelt nu dat het altijd al van plan is geweest om de informatie te overhandigen, maar dat het eerst bezig was om een wettelijke procedure op te stellen om de informatie over te dragen. Inmiddels is er een procedure gevonden waarmee Myspace op een wettelijk toegestane manier de informatie kan overhandigen. Omdat elke staat een eigen wetgeving heeft, kan dit proces echter van staat tot staat verschillen, zo meldt Reuters.

Begin mei heeft Myspace software, genaamd Sentinel Safe, in gebruik genomen waarmee pedofielen snel kunnen worden geïdentificeerd en van de site kunnen worden geweerd.