Van de 450 niet-Amerikaanse medewerkers verliezen er 300 hun baan. Tenminste vier van de kantoren buiten de VS sluiten de deuren. De vestigingen in Argentinië, Brazilië, Canada, Frankrijk, India, Italië, Mexico, Rusland, Zweden en Spanje staan op de nominatie om te verdwijnen.

MySpace laat weten dat het in ieder geval actief blijft in Londen, Berlijn en Sydney. Ook MySpace Japan en China blijven een reorganisatie bespaard.

Vorige week maakte het sociale netwerk al bekend dat 30 procent van personeel in de Verenigde Staten moet verdwijnen. In totaal betekent dit dat 700 van de 1.800 man van het MySpace-personeel ontslagen is, of ontslagen wordt.

"Huidige marktomstandigheden"

Volgens de in april aangetreden MySpace-ceo Owen Van Natta was het totale personeelsbestand van MySpace "ook in de rest van de wereld te groot geworden om gezond te zijn in de huidige marktomstandigheden".

News Corp, het media-imperium van Rupert Murdoch, kocht MySpace in 2005 voor 580 miljoen dollar. Destijds was MySpace veruit het populairste netwerksite. Maar sindsdien is Facebook al lang en breed MySpace voorbijgestreefd.

Vorig jaar oktober sloot het Nederlandse kantoor in Amsterdam haar deuren, nog geen jaar na opening. De Benelux-activiteiten werden ondergebracht in Berlijn.