De NGN (Netwerk Gebruikersgroep Nederland) gaat samen met het Ngi (Nederlands Genootschap voor Informatica). De twee IT-beroepsverenigingen zijn opgericht in respectievelijk 1988 en 1959, en zijn vanaf 1 januari komend jaar één vereniging. Qua structuur van de Special Interest Groups (SIG's) en algehele organisatievorm wordt die van de Ngi gekozen.

Nog geen naam gevonden

Het officiële samengaan wordt beklonken op op 21 november beklonken. De aanloop hiertoe heeft ruim vier jaar geduurd, geeft het NGN aan in het persbericht over de samensmelting. "Op het jaarcongres van het Ngi in 2009 gaf toenmalig staatssecretaris Jan Kees de Jager aan het NGN en het Ngi de opdracht mee om de samenwerking te zoeken. Vandaag hebben de besturen samen hun Algemene Ledenvergaderingen voorbereid om eind dit jaar tot komen tot één breed platform voor IT professionals."

De Jager was tot begin 2009 voorzitter van het NGN en zag na zijn voorzitterschap bij die vereniging meer heil in een samenvoeging. De NGN en het Ngi hebben vervolgens in 2010 een intentieverklaring getekend, die nu tot het concrete samengaan leidt. Overigens is er nog geen naam voor de nieuwe vereniging gevonden. Het Ngi meldt: "De nieuwe organisatie draagt per 1 januari 2014 de naam: “Ngi-NGN, platform voor IT-professionals”. Dit is niet de definitieve naam, maar de naam waarmee de vereniging in 2014 naar buiten treedt."