<p/>Dat het niet altijd even leuk is om bij een internetbedrijf te werken bewijzen de verhalen op de site NetSlaves wel. Dat je na één dag bij een internetbedrijf te hebben gewerkt, wordt ontslagen, is echter nieuw. The Washington Post bericht over de 34-jarige website ontwerper Kery DeMatteis die binnen een dag moest vertrekken bij het internetbedrijf Zethus. Zethus ging op DeMatteis' eerste werkdag namelijk al failliet.

DeMatteis heeft maanden gezocht naar een baan bij een internetbedrijf. Hoewel hij talloze internetbedrijven ten onder ziet gaan, wil hij graag zelf deel uitmaken van de snelle dotcom-wereld. Hij kiest voor Zethus: een bedrijf dat 15 miljoen dollar toegezegd heeft gekregen van de zakenbank Goldman Sachs. DeMatteis zegt zijn baan op en gaat aan de slag bij Zethus.

Op zijn eerste werkdag, 5 maart, krijgt DeMatteis tussen de middag te horen dat Zethus wordt overgenomen door een ander bedrijf, Octane. Voor DeMatteis heeft de overname geen gevolgen. Hij zal zijn baan kunnen houden.

Om half vijf moeten de werknemers opnieuw in de vergaderruimte bij elkaar komen. Via de telefoon laat de directeur weten dat twee potentiële financiers afzien van een investering in Zethus. Voor Goldman Sachs is dat reden om ook af te zien van de investering van het bedrijf. Zethus zal voor het einde van de week faillissement aanvragen.

DeMatteis' moeder is sprakeloos als hij haar die avond opbelt. Dan zegt ze: "De naam van dat bedrijf stond me toch al niet aan."