Een Cyprische docente van het Polemidia Lyceum in Limassol zegt het slachtoffer te zijn geworden van telefoondiefstal. De leerlingen die de telefoon van haar tafel pakten, troffen op het toestel een naaktfoto van de lerares aan, die ze prompt doorstuurden naar andere leerlingen.

In een mum van tijd had de complete school – inclusief het docentenkorps – de foto gezien. De politie onderzoekt de zaak nu, zo meldt de krant Cyprus Mail.

Diverse leerlingen bestrijden de lezing van de lerares over het uitlekken van de foto. Zo beweren sommige leerlingen dat de docente de foto via Bluetooth naar kinderen in haar klas heeft verstuurd.

Een andere theorie is dat de lerares haar telefoon zou hebben afgegeven aan een leerling die een beltoon van haar wilde kopiëren. De betreffende jongen ontdekte zodoende de naaktfoto. Hij zou vervolgens hebben geprobeerd om de docente af te persen. De jongen wilde dat de docente zijn vriend een hoger cijfer gaf.

De oudercommissie van het Polemidia Lyceum heeft inmiddels meer dan genoeg van alle incidenten op de school. Eerder deze week kwam het lyceum al in opspraak omdat leerlingen tijdens een schoolreisje slaags raakten met jongeren uit een andere plaats. Bij de vechtpartijen raakte één jongen gewond. Een 17-jarige leerling van het Polemidia Lyceum werd gearresteerd.