Dat meldt woordvoerster Chantal Driessen van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) vrijdag. De Stichting Informatie & Bedrijfsbeheer, die voor Namespace de domeinregistratie verzorgt, had tot uiterlijk vrijdag de tijd om een rekening van 900.000 gulden te voldoen.

Dat is niet gebeurd, aldus Driessen. De

SIDN werkt nu de lijst met 27.000 domeinnamen door om te zien op welke namen door merkhouders beslag is gelegd. Die blijven juridisch nog in bezit van Namespace, omdat deze merkhouders anders geen zaak meer kunnen voeren tegen de domeinmakelaar.

De andere domeinnamen worden overgeheveld naar de SIDN. Maandagochtend zullen de aanpassingen volgens de woordvoerster worden doorgevoerd.

Namespace raakte vorige maand al 17.000 domeinnamen kwijt, eveneens vanwege wanbetaling. Begin september zal worden besloten hoe en wanneer de bijna 45.000 domeinnamen worden vrijgegeven. Het is niet mogelijk domeinnamen alvast voor te registreren of te claimen, aldus de SIDN.

In een interview in De Telegraaf donderdag zei directeur Gijs Graafland nog dat zijn bedrijf op het laatste moment alsnog over de brug zou komen. Namespace zou wachten met betalen om de SIDN 'te pesten'.

Met het kwijtraken van de laatste 27.000 domeinnamen die Namespace nog in bezit had, lijkt het doek definitief gevallen voor het bedrijf. Toch zal de publiciteit rond de domeinmakelaar nog wel even aanhouden. Komende weken vinden de kort gedingen die talloze merkhouders als Ajax, Sony en ING tegen het bedrijf hebben aangespannen.

Namespace was vrijdagmiddag niet bereikbaar voor een reactie. Een medewerker van een ander bedrijf dat in hetzelfde pand is gevestigd nam de telefoon op. Volgens haar was het voltallige personeel van het bedrijf vrijdagmiddag afwezig.