Alle domeinnamen moeten aan de eisers worden overgedaan. Dat heeft de president van de rechtbank in Amsterdam vanmiddag in kort geding bepaald. Het gaat om namen als ahbonuskaart.nl, audi-a6.nl en de namen van vrijwel alle spelers van het Nederlands elftal.

NameSpace is niet meer de eigenaar van alle betreffende namen. Eind vorige week draaide de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) de registratie van 17.000 domeinen terug. De rekening voor registratie was niet betaald. Deze namen - waaronder NameSpace.nl - blijven voorlopig onder beheer van de SIDN. De bij de rechtszaak betrokken namen worden door de domeinbeheerder op naam gezet van de eisers.

NameSpace bezit nog 28.000 domeinnamen. Ook hiervoor is de rekening nog niet voldaan. Afgelopen woensdag verliep een betalingstermijn. Als de rekening volgende maand niet is voldaan, worden ook deze namen door domeinbeheerder SIDN vrijgegeven.

NameSpace gaat tegen de uitspraak van de rechter in hoger beroep.

Eerdere relevante berichten: NameSpace toch (nog) niet alle domeinnamen kwijt (10 juli 2000) SIDN wil lijst met NameSpace-domeinen niet filteren (10 juli 2000) Nieuwe stichting kruist degens met domeinpiraten (07 juli 2000) Domeinboer NameSpace verliest bijna 45.000 domeinen (06 juli 2000) Uitstel in megazaak om domeinnamen van NameSpace (07 juni 2000) Grote merkhouders versus louche domeinboer (03 mei 2000)