De Senaatsleden verklaarden onlangs tijdens een hoorzitting dat copyrightproblematiek een evenwichtige benadering vereist. Napster is het daar uiteraard mee eens.

In een brief aan alle gebruikers - die verschijnt wanneer Napster wordt gestart - roept Napster-CEO Hank Barry de gebruikers op een mailtje of brief te sturen aan de senatoren Orrin Hatch en Patrick Leahy.

Barry roept op steunbetuigingen te sturen. "Wij vinden dat het delen van bestanden voor niet-commerciële doeleinden legaal is en dat onze 20 miljoen gebruikers geen copyrights schenden", schrijft Barry. "We hebben jullie hulp nodig om deze boodschap door te laten klinken in het Congres."

Of de oproep van Barry op tijd komt is twijfelachtig. Over twee weken, op 26 juli, moet het softwarebedrijf voor de rechter verschijnen. De Recording Industry Association of America (RIAA) heeft donderdag haar laatste documenten ingeleverd bij de rechtbank. Daarin noemt de vereniging van platenlabels Napsters verweer in de zaak 'ongegrond'. De RIAA wil dat de rechter de MP3-uitwisseldienst zo snel mogelijk uit de lucht haalt.

Eerdere relevante berichten: IFPI wil strengere Europese regels tegen muziekpiraterij (14 juli 2000) Napster trekt topman van platenlabel Universal aan (13 juli 2000) Senaat laat Napster-problematiek links liggen (12 juli 2000) Platenindustrie eist vrijwel volledige Napster-blokkade (13 juni 2000)