Dit zou tijdens de onderhandelingen in augustus en september vorig jaar tussen Napster enerzijds en Dr. Dre en Metallica anderzijds in alle stilte zijn gebeurd. Advocaat Howard King, die zowel Dr. Dre als Metallica vertegenwoordigt, is nu voor het eerst naar buiten gekomen met deze opzienbarende onthulling.

Metallica en rapper Dr. Dre staan bekend als de felste tegenstanders van Napster. Zij vinden dat Napster inbreuk maakt op hun auteursrechten. Napster op haar beurt riep haar fans destijds op om voor hun recht te vechten dat muziek gratis moet kunnen worden uitgewisseld. Hiermee stonden de twee partijen lijnrecht tegenover elkaar.

Maar nu blijkt dat de uitwisseldienst de zaak van Dr. Dre en Metallica wilde afkopen door de muzikanten een aandeel in Napster te geven, zo stelt King die dit als 'bloedgeld' betitelt.

Het is onbekend om wat voor percentage het zou gaan. "We hebben het aanbod direct naast ons neergelegd en hebben duidelijk gemaakt dat het ons niet om het geld ging en dat we ons niet van de andere artiesten zouden afwenden", zo zegt King in een interview met IDG News Service.

Een woordvoerder van Napster wil de beweringen van King bevestigen noch ontkennen.