<p/>Napster draait de rollen eens om. In plaats van zelf aangeklaagd te worden, heeft het bedrijf volgens persbureau Bloomberg dit keer zelf een klacht ingediend bij de rechtbank in San Francisco. Doelwit van de klacht is het bedrijf Sport Service.

Dat verkoopt via de website napsterstore.com petjes en shirtjes met het logo van Napster, het bekende kattenhoofd met een koptelefoon op. Op de site wordt nieuwe merchandising aangekondigd.

De producten worden op de site aangeprezen als de enige officiële Napster-merchandising. Maar de site wordt niet door Napster verzorgd en volgens de muziekuitwisseldienst is daarom sprake van misbruik van haar handelsmerk.

Napster beschuldigt Sport Service van het veroorzaken van verwarring en het toebrengen van 'onherstelbare schade' aan de muziekuitwisseldienst. De site moet volgens Napster door de rechter verboden worden, hetzelfde dus als wat de muziekbranche wil dat met Napster gebeurt. Daarnaast eist het bedrijf een schadevergoeding. De hoogte daarvan is niet bekendgemaakt.

In juni vorig jaar deed zich overigens een soortgelijke zaak al eens voor toen punkband The Offspring eveneens zonder toestemming van Napster producten met het logo van de uitwisseldienst begon te verkopen. De band handelde naar eigen zeggen uit sympathie voor Napster. De twee kwamen uiteindelijk overeen om de opbrengst van de verkopen aan een goed doel te schenken.