De Canadese politie heeft een 22-jarige oud student informatica in de kraag gevat die wordt verdacht van tal van computerinbraken bij de NASA. Het Amerikaanse ruimtevaartbureau zegt dat de hacker voor 140.000 gulden aan schade heeft aangericht, o.m. aan de website van de organisatie. De Amerikaanse politie kwam de inbreker 14 maanden geleden al op het spoor.

Hun Canadese collega's hebben bij een inval in twee huizen (de ouders van de verdachte zijn gescheiden) eenvoudige computerapparatuur, een modem, diskettes en documenten in beslag genomen. De politie gaat nog na of de hacker ook verantwoordelijk is voor inbraken in de netwerken van Canadese uiniversiteiten.

Het Amerikaanse bedrijf Web3000 heeft een werkende (gratis) versie uitgebracht van NetSonic, zijn cacheversneller voor Internet-browsers (WebWereld schreef er in januari al over). NetSonic haalt alleen de gewijzigde pagina's of elementen van een website op, in plaats van de volledige pagina opnieuw te downloaden. Binnen twee maanden zal Web3000 een 'deluxe-versie' uitbrengen van zijn WebSonic. Die gaat ongeveer 30 dollar kosten.

De KLM gaat voor zijn eigen homepage gebruik maken van de technologie die Microsoft toepast op Expedia, het online-reisbureau van de softwarereus. Het Nederlandse bedrijf wordt daarmee de eerste afnemer van Microsoft Travel Technologies buiten de VS. Was het eerst al mogelijk om via de KLM-site online vluchten te boeken, vanaf de zomer wordt het ook mogelijk om hotels en huurauto' s te bespreken en om vluchten te boeken North-West Airlines. De Amerikaanse partner van de KLM maakt al gebruik van MTT op zijn eigen website.

Amerikaanse surfers krijgen mogelijk toch een Internet-belasting opgelegd – in tegenstelling tot eerdere berichten. De Federal Communications Commission (FCC), die toezicht houdt op de telecommunucatie-industrie in de VS, lijkt zijn mening te hebben veranderd. De commissie voelde aanvankelijk niets voor een 'modem-tax'. Maar nu steeds meer providers hun abonnees de gelegenheid te geven om via het Internet te telefoneren wil het overheidsorgaan de toegangsbieders toch dezelfde regels op gaan leggen als de telefoonmaatschappijen. En die moeten hun klanten wel een extra tarief in rekening brengen. De FCC zou de extra opbrengsten willen aanwenden om de verbindingen in afgelegen gebieden te verbeteren.