Nasdaq-baas Robert Greifeld is voor 542,100 dollar gekort op zijn bonus over 2012, zo beslist de Raad van Commissarissen. Ook de technisch directeur, Anna Ewing, moest inleveren, zij werd 263.000 dollar gekort op haar bonus.

Vorig jaar mei viel de gehypete beursgang van Facebook compleet in het water door falende ICT-systemen van de aandelenbeurs. De trading-software vertoonde op het laatste ogenblik kuren. Niet alleen werd de beursgang van Facebook door IT-problemen een half uur uitgesteld, ook bleven investeerders gedurende de dag vaak in onzekerheid of hun koop- en verkooporders wel (op tijd) werden uitgevoerd.

60 miljoen voor gedupeerden

Nasdaq moest door het stof en aan de verplichte upgrade van zijn platform. De schade die handelaren hierdoor lijden werd in de maanden na de beursflop steeds verder omhoog geschroefd. Onlangs fiatteerde beurswaakhond SEC een schikkingsvoorstel van Nasdaq aan gedupeerde beleggers van ruim 60 miljoen dollar.

Overigens hoeft Greifeld bepaald niet op water en brood. Na aftrek van zijn 'boete' blijft er nog 1,35 miljoen dollar aan bonussen over, bovenop zijn loon van 1 miljoen. Daarnaast krijgt hij ook nog bijna 6 miljoen dollar aan aandelen, waardoor zijn totale inkomsten in 2012 uitkomen op 8,9 miljoen dollar, meldt The Financial Times.