Voor het Management Government Survey van Quest Software, in januari uitgevoerd door marktonderzoekbureau Pursuant, zijn 474 IT'ers bij federale, nationale en lokale overheidsinstellingen ondervraagd.

Identiteitsmanagement

Een meerderheid van 53 procent van de respondenten noemde nationale veiligheid van de VS belangrijker dan individuele privacy, zo bericht InformationWeek. Bijna 70 procent zei identiteitsmanagement uiterst belangrijk te vinden voor hun organisatie, terwijl 72 procent meende dat dit belang de komende vijf jaar nog zal toenemen.

De financiering van de doelstellingen op het gebied van ID-management laat echter nog te wensen over, al gelooft 45 procent dat er de komende jaren meer geld beschikbaar zal komen. Het Amerikaanse Congres zou hiervoor dieper in de buidel moeten tasten.

Gevaren

Een ruime meerderheid van de lokale en regionale overheids-IT'ers zei grote zorgen te hebben over gevaren die de openbare infrastructuur bedreigen. Federaal en nationaal IT-personeel was hierover in iets mindere mate bezorgd. Daadwerkelijke bedreiging of schending van de eigen veiligheidsprotocollen zegt 56 procent te hebben meegemaakt of van derden vernomen.

Volgens ruim driekwart van de ondervraagde IT'ers heeft hun organisatie beveiligde informatiesystemen, terwijl 72 procent zegt dat ook de personeelsdossiers beschermd zijn.