De nieuwe Shield Pro FC-N21S kan volgens de fabrikant wel tegen een stootje. Om dat te bewijzen werd tijdens de presentatie van de nieuwe laptop een glas water over het apparaat gegoten terwijl deze aanstond.

NEC claimt bovendien dat zijn nieuwe laptop ook een val van anderhalve meter hoogte kan overleven. Voorwaarde is dan wel dat de notebook dichtgeklapt was en uit stond.

NEC heeft gekozen voor een 1,2 GHz Intel Core Solo-processor om zo te voorkomen dat het bedrijf een (kwetsbare) ventilator moest inbouwen.

Gebruikers kunnen kiezen uit een 60 GB serial ata (sata) harde schijf of 40 GB ultra ata (uata) harde schijf. Opmerkelijk genoeg biedt NEC kopers ook de mogelijkheid om te kiezen tussen Windows XP Professional en Linux als besturingssysteem.

NEC brengt zijn nieuwe laptop in januari uit in Japan met een prijskaartje tussen de 2100 en 2600 dollar. Introductiedata en prijzen voor de rest van de wereld zijn nog niet bekend.

Martyn Williams van de IDG News Service was bij de presentatie aanwezig waarbij de laptop flink onder handen werd genomen en maakte videobeelden.