In Nederland heeft 21,9 procent van de huishoudens een breedbandaansluiting, zo blijkt uit onderzoek van Point Topic in opdracht van het DSL Forum. In Zuid-Korea en Hong Kong liggen deze percentages respectievelijk op 25,6 en 22,9 procent.

België staat volgens het DSL Forum op de achtste plaats met een breedbandpenetratie van 17,6 procent. De Verenigde Staten komen niet verder dan 13,1 procent (goed voor een veertiende plaats).

Wereldwijd waren er eind juni 176 miljoen breedbandverbindingen. Driekwart daarvan (bijna 115 miljoen breedbandverbindingen) bestaat uit dsl-aansluitingen.

In de Europese Unie zijn de meeste breedbandverbindingen: 47,5 miljoen. Van de zestien landen waar ten minste één op de tien mensen een breedbandaansluiting hebben, liggen er acht in Europa. In Noord-Amerika hebben 44,3 miljoen huishoudens een snelle internetverbinding.

China is een snelle groeier. In geen enkel ander land zijn zoveel dsl-aansluitingen als daar: 21,2 miljoen. In de Verenigde Staten hebben 15,9 miljoen huishoudens dsl.