Het familiepakket omvat zowel upgrades als de volledige versie van Windows 7, laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Webwereld. Het gaat alleen om de Home Premium-variant in het Engels..

Upgrade en volledige installatie

Home Premium is volgens de eerder vrijgegeven upgradekaart alleen als upgrade mogelijk voor de Home Basic- en Home Premium-uitvoeringen van Vista. Gebruikers van Windows XP en de Vista-varianten Starter, Business en Ultimate moeten dan een schone installatie doen.

Naast Nederland brengt Microsoft het pakket van 3 Windows 7-licenties ook uit in Duitsland, Groot-Brittanni├ź, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Zweden. Op de Britse site van Amazon, die ook Nederland dekt, is het familiepakket laatst opgedoken met een prijskaartje van 150 Britse ponden, wat rechtstreeks omgerekend neerkomt op zo'n 170 euro. Microsoft benadrukt dat de prijs nog niet is bepaald.

Eerst niet

Eerder liet Microsoft Nederland nog aan Webwereld weten dat het 'family pack' niet in ons land zou verschijnen. Nu blijkt dat toch het geval te zijn, hoewel het alleen de Engelstalige uitvoering van Windows 7 is. Microsoft heeft geen plannen om dit voordeelpakket ook in Nederlandstalige uitvoering aan te bieden, laat het bedrijf weten.

Het bestaan van het familiepakket is eind juli bevestigd door Microsoft. Toen werd gemeld dat het in ieder geval bestemd is voor thuismarkt de Verenigde Staten. Daarnaast bleek ook Canada bediend te worden met het kortingspakket. Nederland viel toen buiten de boot, hoewel andere Europese landen mogelijk wel het familiepakket zouden krijgen. Nu is dat voor een aantal EU-landen dus het geval.