Het online reisbureau eBookers.com is nu al actief in tien Europese landen, waaronder Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland en Scandinavië. Op 2 november volgt ons land, alhoewel de Nederlandse site al wel stilletjes online is. Om toegang tot de Nederlandse markt te krijgen, heeft eBookers recent het reisbureau Nova overgenomen.

eBookers heeft afspraken met 72 luchtvaartmaatschappijen voor het aanbieden van vliegtickets. Bij meer dan 14.000 hotels over de hele wereld kunnen kortingen worden bedongen, zo zegt de reisspecialist.

Het beursgenoteerde bedrijf – naar eigen zeggen toonaangevend in Europa – is druk bezig met de overname van Flightbookers. Dit Londense reisbureau was in Groot-Brittannië een van de eerste met een reissite. Dat was in 1996.

In Nederland moet eBookers zien te concurreren met webreisbureaus als Elmar, ATP Online, Vliegtarieven.nl en Travel Planet. De Nederlandse vestiging van Lastminute.com laat overigens nog altijd op zich wachten. Oorspronkelijk zou deze al voor de zomer online moeten zijn.