Vanaf britneyspears.com verwijst de hacker, een van de leden van Digit-Labs, door naar een pagina op zijn eigen beveiligingssite, waar vandaan hij een toelichting geeft op zijn hack. De voornaamste reden is zijn liefde voor de zangeres, zo verklaart hij.

Wouter, die zich ook wel van het alias Grazer bedient, zegt verder dat hij de beheerders van de Britney Spears-site zo'n drie keer heeft gewaarschuwd. "Ze hebben niet gereageerd op mijn advies, waarschijnlijk denken ze dat er gewoon een paar 18-jarige kiddies aan het geinen zijn. En ik kan er absoluut niet tegen om genegeerd te worden", zo schrijft de hacker in zijn mededeling.

Wouter aka Grazer, een bekende figuur in de Nederlandse hackers- annex beveiligingsscene, doet verder in zijn mededeling de groeten aan zijn 'vrienden in de scene'. Daarnaast heeft hij een opmerking voor oud-collega Dimitri in petto. "Dit is veel effectiever dan 'Oops I did it again' op microsoft.com zetten", zo schrijft hij onder meer, daarmee verwijzend naar een oude hack van Dimitri waarin ook hij kond deed van zijn liefde voor Britney Spears.

De hacker zegt het een slechte zaak te vinden als waarschuwingen over de veiligheid worden genegeerd, 'vooral wanneer er gevoelige klantgegevens op de server staan opgeslagen'.

Hij zegt zijn 'aanvalmethode' niet openbaar te maken, omdat 'ik zeker weet dat er veel kiddies zijn die geen verantwoordelijkheid aankunnen (zoals ik)'. De hacker reageerde niet op per e-mail gestelde vragen van WebWereld.