ReoCities is een eerbetoon aan het op 26 oktober door Yahoo offline gehaalde GeoCities, een reliek uit de vroege jaren van het web. De maker betreurt het dat Yahoo GeoCities de nek heeft omgedraaid, en niet online heeft laten staan als monument.

"GeoCities is de deel van de geschiedenis van het web. De laatste accounts zijn mooi gemaakt met css-compitable html, de oudere accounts staan vol met lelijke animated gifs en andere onzin. Op GeoCities zie je het web volwassen worden, dat moet je niet weggooien. Het is net als de Taliban die een stel oude beelden opblaast", zegt Mattheij tegen Webwereld.

Met behulp van "21 potten sterke thee, meer suiker dan gezond is en veel te weinig slaap" heeft Mattheij de afgelopen 10 dagen aan zijn project gewerkt. Op dit moment zijn 800.000 accounts hersteld. Mattheij wordt momenteel platgemaild door mensen die hun oude GeoCities-site terugwillen.

5 maal 4 TB

Mattheij gebruikte voor zijn megaproject 5 servers met in totaal 40 terabyte opslagruimte. Met diverse scripts wist hij 20 TB aan data binnen te harken, waar ook een hoop dubbele gegevens tussen staan. Van slechts 1 server zijn de gegevens nu weer online gezet, met 800.000 online accounts tot gevolg. Uiteindelijk denkt Mattheij ruim 5 miljoen GeoCities te kunnen publiceren. Mattheij heeft met Archive.org afgesproken om bewaarde data te delen.

Veel werk gaat zitten in dode links op de pagina's. Die verwijzen vaak naar andere Geocities. Die links worden binnenkort naar de ReoCities-urls gestuurd. Op termijn is Mattheij van plan om het platform weer te openen, zodat mensen nieuwe ReoCities-pagina's kunnen maken.

Planet Internet

Mattheij was ook ooit van plan om het archief van Planet Internet te redden. (zie onderste comment)

Het Archive Team heeft ook GeoCities-websites gedownload voor het nageslacht. Ook GeoCities.ws heeft talloze sites gered.

Update: Reactie Jacques Mattheij toegevoegd. Diverse nieuwe feiten toegevoegd over woonplaats en aantal servers.