Een onderzoekje van Multiscope onder 1020 Nederlanders die zich mogen uitlaten over de komst van de zelfrijdende auto heeft opmerkelijke informatie opgeleverd. Een meerderheid van de Nederlanders is helemaal voor de zelfrijdende auto, maar snapt er verder nog weinig van. Driekwart vindt dat je wel een rijbewijs moet hebben om erin te kunnen rijden, pubers mogen niet zonder begeleiding in een zelfrijdende auto stappen, maar dronken mensen wel.

Opmerkelijk is dat van de tegenstanders slechts 15 procent aangeeft liever zelf te rijden omdat ze dat veel te leuk vinden. De rest van de tegenstanders vindt het zelfrijden van de auto simpelweg te gevaarlijk. Een op de vijf zegt van zijn levensdagen niet in een zelfrijdende auto te stappen.

Driekwart van de mensen heeft geen idee welke fabrikanten er allemaal bezig zijn met de zelfrijdende auto, 22 procent weet nog net Google op te diepen uit het geheugen, of na het googlen.

Zelfrijdende auto maakt wagenziek

De meeste mensen vinden de zelfrijdende auto vooral een uitkomst als ze moe worden, Nou, daar hebben we dan goed en slecht nieuws voor. Eerst het slechte nieuws dan maar: de zelfrijdende auto maakt je ziek, Wagenziek, wel te verstaan. De universiteit van Michigan heeft dat uitgevonden na een onderzoekje.

Dat gebeurt vooral tijdens het lezen, en tijdens het kijken naar een film, meldt The Guardian. Dan het goede nieuws voor de vermoeide autorijder: wagenziekte wordt voorkomen door het doen van een tukje in de zelfrijdende auto.