Het opzetstuk bestaat uit een soort uitklapbaar torentje waarin een lens zit verstopt. Daarmee kunnen ook foto’s die al genomen zijn alsnog worden uitgeprint als Polaroid. In de video legt Dave Bais van Impossible uit hoe de camera alle basisprincipes van de fotografie gebruikt.

Een ingewikkeld proces aangezien een polaroidfoto bestaat uit een negatief, een ontwikkelaar en de laag waarop de foto komt te staan. Er zijn ook een groot aantal chemische stoffen nodig voor de film van Polaroid-foto’s, die ooit aan de lopende band uit onder meer een fabriek in Enschede rolden, maar inmiddels zijn achterhaald door digitale fotografie.

Nederlanders maken doorstart

The Impossible Project is een initiatief van de Nederlanders André Bosman en Florian Kaps. Het loopt sinds oktober 2008, toen een deel van de Polaroid-fabriek in Enschede is overgenomen. Net als tien voormalige medewerkers van dat roemruchte bedrijf.

Zij begonnen inzameling via Kickstarter voor het zogenoemde 'Instant Lab'. Daarbij is tot dusver 559,232 dollar opgehaald. In juni komt het product, dat 299 dollar gaat kosten, op de markt. Impossible werkt daarnaast aan andere Polaroid-producten.