Dit beweert althans online onderzoeksbureau Multiscope op basis van zijn Visiscan-metingen. Van de 'algemene nieuws'-sites wordt Nu.nl het beste bezocht. Deze site van Ilse Media trekt dagelijks ongeveer vier miljoen unieke bezoekers, stelt Multiscope. Bij de meeste nieuwssites is het aantal bezoekers in de afgelopen twee jaar tijd verdubbeld.

Nu.nl wordt in de categorie 'algemeen nieuws' gevolgd door de site van De Telegraaf en het AD. Een opvallende groeier is volgens de onderzoekers Elsevier.nl. Deze website groeide in de afgelopen twee jaar van enkele honderdduizenden bezoekers naar 1,8 miljoen in september.

Nederlanders blijken de beschikbare nieuwssites goed te waarderen. Gemiddeld geven Nederlanders het rapportcijfer 7,2 aan nieuwssites. Voor Nederlandse websites in het algemeen is dat een 6,9, aldus Multiscope.

Dat Nu.nl goed bezocht en gewaardeerd wordt, blijkt onder meer uit de 'Alexa-ranking' die de populariteit van websites bijhoudt. Nu.nl staat daarbij op de 1006e plaats. De Telegraaf moet het doen met plaats 2147 en het AD met de 8533e positie.