Naast LiveCastr en de Hema-site zijn ook het uit Nederland afkomstige gratis Formule 1 webmagazine van Spyker genomineerd. Verder behoren een door crossmediacampagnebureau MediaCatalyst gebouwde marketingsite van Cannon, het in Amsterdam gevestigde TribalDDB en het burgerjournalistieke initiatief Voices of Africa tot de Nederlandse genomineerden.

LiveCastr is bovendien een 'honoree': een titel die aangeeft dat de organisatie onder de indruk is van de toepassing. De applicatie laat consumenten live video stremen naar sociale netwerken zoals Hyves of Facebook. De dienst is ontwikkeld door de bureaus IceMobile en Muse.

Een goede kans

"Ik denk dat we een goede kans maken", zegt Ralph Cohen, ceo van LiveCastr. "Het is een mobiele toepassing in de categorie social networking. Social networking is natuurlijk al hot. Het is niet de zoveelste dienst die een sociaal netwerk voor de mobiele telefoon op de markt brengt. Wij maken het juist mogelijk om je mobiele telefoon te gebruiken om waarde toe te voegen aan een bestaand sociaal netwerk." Verder wordt de nominatie met Hollandse nuchterheid bekeken bij LiveCastr. "We vinden het erg leuk, hebben elkaar gefeliciteerd, maar nu back to work zeg maar", aldus Cohen.

De twaalfde editie van de Webby Awards vind op 3,4 en 5 juni plaatsvindt in New York. De Nederlandse ambassade sponsort de opening.

Er zijn 365 producten en websites genomineerd in meer dan honderd categori├źn. De winnaars worden uitverkoren door de jury die bestaat uit leden van International Academy of Digital Arts and Sciences. Daarnaast is er ook een publieksprijs, de People's Voice Awards. De organisatie rekent erop dat het via internet honderdduizenden stemmen zal ontvangen.

Nederland viel eerder in de prijzen. Zo kreeg de concertsite Fabchannel in 2006 bijvoorbeeld een Webby in de categorie muziek. In 1999 viel de Nederlandse gamessite Gamers Central in de prijzen.