Woensdagochtend Amerikaanse tijd meldde de 50 miljoenste gebruiker zich aan voor LinkedIn, blogt CEO Jeff Weiner. Het kostte het netwerk 477 dagen om de eerste miljoen leden binnen te halen; de laatste miljoen registreerde zich in de laatste 12 dagen.

Circa de helft van de 50 miljoen profielen is Amerikaans. India heeft de snelst groeiende LinkedIn-gemeenschap. Nederland heeft buiten de VS het hoogste aantal leden per inwoner. Op moment van schrijven zijn er 1.278.930 Nederlandse profielen op LinkedIn. Jan Peter Balkenende heeft de meeste connecties.

Premium accounts

LinkedIn verdient geld door middel van advertenties, premium accounts en door diensten te leveren aan recruiters die geschikte arbeidskrachten zoeken. Investeerders schatten dat LinkedIn meer dan 100 miljoen dollar per jaar omzet draait.

Het Duitse zakennetwerk Xing is de voornaamste concurrent van LinkedIN. Xing heeft naar eigen zeggen meer dan 8 miljoen leden wereldwijd. Het beursgenoteerde Xing had in het financiële jaar 2008 een omzet van 35,3 miljoen euro.

Onlangs opende LinkedIn een kantoor in Amsterdam. Het is de tweede Europese vestiging, na Londen.